2020 Bayan Takım Elbise Modelleri


            Günümüzde kadınların özellikle iş yaşamında daha çok öne atılmasıyla her konuda olduğu gibi giyim tarzları konusunda da birtakım değişiklikler yaşandı. Kadınlar artık daha rahat sayılabilecek maskülen tarzlara yönelmiş durumda. Bağımsızlıklarını, her alanda erkeklerle eşit olabileceklerini göstermenin bir yolu da giyim tarzları. Git gide modernleşen dünyamızda maskülen tarz oldukça yaygınlaştı ve bu da normalleşmesine sebep oldu.

Takım Elbise Nedir?

Aynı kumaştan yapılmış ceket, pantolon ve bazen de yelekten oluşan erkek kıyafeti olarak geçer kaynaklarda. Ancak kadınlar da artık bu kıyafetlerle günümüzde çok rahat boy göstermektedirler.

Maskülen Tarz Nedir?

Keskin ve sert hatlarıyla güçlü bir görünüm sağlamak isteyen kadınların, erkek kıyafetlerini renk ve çizgileriyle kendilerine göre uyarlamalarıyla ortaya çıkan stildir.

Bayan Takım Elbise Modellerinin Ortaya Çıkışı

Takdir edersiniz ki maskülen tarz ilk başta sadece erkeklerin kullandığı bir tarzdı. Takım elbise ilk olarak erkekler için 17. yüzyılda Fransa ve İngiltere saraylarında ortaya çıktı.

Günümüzde erkeklerin sıkça kullandığı takım elbisenin ilk örneği 1860 yılında günlük giysi şeklinde karşımıza çıkmıştır. Bu giysiler resmi bir görünüme sahip olmamakla birlikte uzun pantolon, yelek ve kısa bir ceketten oluşuyordu. Orta sınıfta bulunan insanların daha modern giyinmek istemesiyle birlikte erkek giysilerine bir tür rahatlık geldi. 19. yüzyıldan bu yana ise erkek takım elbise modellerinde göze çarpan bir değişiklik olmamıştır.

Kadınlarda takım elbise ise erkeklerden çok sonra 19. yüzyılın ikinci yarısından itibaren ortaya çıktı. Bisiklete ve ata binerken takım elbise giyilmesi oldukça moda oldu. Yeni bir akım başladı diyebiliriz. 1880’lerde ortaya çıkan “ısmarlama” kıyafetler spor yaparken ve evde, günlük hayatta rahatlık yarattığı için giyilmeye başladı. Giderek gelişen ve yaygınlaşan bu giysiler 20. yüzyılın ilk 10 yılında da son derece kullanışlı ve popülerdi.

1. Dünya Savaşı’ndan sonra kadınlar ev dışında çalışmaya başlayıp iş yaşamında aktifleştikçe etek-ceketten oluşan ‘ısmarlama’ takımlar daha da yaygınlaştı. 20. yüzyılın ikinci yarısında kadınlar, eşitlikçi toplum eğilimine bağlı olarak pantolon ve ceketten oluşan takımları da giymeye başladılar.

2020 Bayan Takım Elbise Modellerinin Maliyeti Nedir?

Çeşitli modellerle oldukça fazla kıyafet seçeneğine sahip olan kadınlar, ortalama bir takım elbise modeli için 150-500 TL’yi gözden çıkarmalıdır. Bu fiyatlar kıyafetin modeline, markasına ve hatta bazen rengine göre de değişebilmektedir ama genel olarak her keseye uygun takım elbise modeli bulabileceğimizi söyleyebiliriz.

Bayan Takım Elbise Modelleri Kombinleri

                Genelde erkeklerde siyah, lacivert vb. renklerde takım elbise modelleri olsa da bu durum kadınlar için oldukça farklı. Kadınlar için takım elbise renk skalası oldukça geniş ama siyahın asaletini kullananlar her zaman daha fazla olacaktır diyebiliriz. Örneğin, siyah bir takım elbiseyi yine siyah renkte bir stilettoyla ya da lacivertle kombinleyebiliriz. Hatta kırmızı bile olabilir. Tabii kırmızı rengi rujunuzda kullanmanızda oldukça göze çarpacaktır. Seçim sizin. Giyim kadın için her zaman önemli bir yerde olmuştur. Güzel, bakımlı, hoş gözükmek her kadının isteğidir ama bunu yaparken rahat hissetmek büyük bir nimettir ve görülen o ki kadınlar bu nimetten asla vazgeçmeyecekler.