2020 Keten Pantolon Modelleri


2020 Keten Pantolon Modelleri

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte insanlar kendilerini serin tutacak kıyafetlere yöneliyor. Bu kıyafetleri giyilebilir yapan kullanılan kumaştır tabii ki ve keten bu iş için çok uygundur. Keten pantolonlar serin tutar ve bu da yaz aylarının daha kolay geçmesini sağlar.

Keten Pantolonun Özellikleri

  • En önemli özelliği serin tutmasıdır.
  • Bir iki giyilmede ve yıkamada esneyerek genişlemesi. Bu sebeple bir beden küçük alabilirsiniz.
  • Koyu renkli olanları kısa ömürlüdür.
  • Çabucak buruşup kırışması.
  • Dayanıklı ve parlaktır.

Keten Pantolon Nasıl Giyilir?

Açık pastel renklerinin tercih edilmesi her zaman daha iyidir. Çünkü koyu renkli olanlar boyama işlemi sırasında epey yıpranabilir. Ayrıca yeni alınmış koyu renkli bir keten pantolonun altına koyu renk iç çamaşırı giyilmesi daha makuldür. Yoksa iç çamaşırınız pantolonunuzun rengine boyanabilir.

İnce yapısı ve dokuma şekli sebebiyle iç çamaşırı seçimine dikkat edilmeli. Aydınlık bir ortamda net görüntü vermesi oldukça yüksek bir ihtimaldir. Örneğin krem rengi keten pantolon altına siyah ya da çiçekli, böcekli iç çamaşırları tercih edilmesi tuhaf olabilir.

Keten Pantolon Nasıl Yıkanır?

Keten pantolonlar yapı itibariyle oldukça narin olduklarından leke çıkarıcılar kumaşa zarar verebilir. Bu nedenle lekelememeye oldukça dikkat edilmesi gerekir

Keten kumaşları çamaşır makinesine attıktan sonra en kısa program hangisiyse ayarlayıp yıkamalısınız. Soğuk ya da ılık suda yıkayacağınız keten kıyafetleriniz sıkma programlarından zarar görür. Bu nedenle sıkma yaptırmadan makineden almanız yapılabilecek en doğru şeydir.

Aynı zamanda çamaşır makinesinin deterjan gözünün tamamını doldurmak yerine olabildiğince az deterjanla yıkanmalı. Gereğinden çok deterjan kullanılırsa keten özellikli pantolonunuzun kısa ömürlü olmasına sebep olur.

Yumuşatıcı kullanacaksanız yumuşatıcıyı az miktarda kullanmanız iyi olur. Bu sayede koyu renkli ketenler üzerinde herhangi bir leke kalmasına izin vermemiş olursunuz. Ayrıca ketenleri fazla yumuşatmak doku özelliklerine zararlı olabilir.

Ayrıca ketenleri yıkarken kesinlikle renklerine göre ayırarak çamaşır makinesine atmalısınız. Krem rengi ketenleri tek seferde yıkayarak temizleyin, daha sonra ise farklı renkte olanları başka bir seferde yıkayın. Farklı renkte olan keten giysileri aynı anda çamaşır makinesinde yıkama hatasına düşerseniz renklerinin birbiriyle karışması mümkündür.

Keten kıyafetlerinizi doğru şekilde yıkadıktan sonra çamaşır makinesinin kurutma makinesinde kurutmanı yanlış olmaz. Fakat bu uygulamayı yaparken “dolap kuruluğu programını” seçmek yerine “ütü kuruluğu programını” seçmeniz daha mantıklı olacaktır. Böylece keten kıyafetleriniz fazla yıpranmaz.

Çamaşır kurutma makinesinde kuruttuğunuz keten pantolonlarınızı düşük ısıda ütüleyebilirsiniz. Kurutma programı uygulamadığınız keten giysilerinizi gölge bir yere asarak kurutabilirsiniz. Direkt güneş ışığına maruz kalmanın rengi ne olursa olsun tüm keten pantolonlara zarar vereceğini unutmamak gerekiyor.

4 Eylül 2020 17:00